اتریوم (Ethereum) پس از ورود به دنیای ارز دیجیتال تغییرات زیادی را در این فضا ایجاد کرد و امکان توسعه و گسترش سریع و استفاده از برنامه های کاربردی (applications) مختلف برای بهبود و رفع مشکلات بسیاری از صنایع را به وجود آورد.

اینکه بیت کوین (Bitcoin) قدیمی ترین ارز دیجیتال بوده و سبب ابداعات بسیار و استفاده از تکنولوژی بلاک چین (Blockchain) در سطح گسترده شده صحیح است، اما اتریوم دروازه ای جدید در دنیای ارز دیجیتال بر همگان گشود و آن قدرت بالقوه تکنولوژی بلاک چین و بکارگیری آن روی برنامه های کاربردی مختلف بود.

سودمندی اتریوم برای طیف وسیعی از برنامه نویسان و افراد فعال در حوزه تکنولوژی مشخص و روشن است، اما افرادی که کمتر در این زمینه ها آگاهی دارند درک درستی از اتریوم ندارند. پس در این آموزش با وب سایت سیگنال همراه شده تا بیشتر با دنیای اتریوم آشنا شوید.

معرفی ارز رمزنگاری شده اتریوم

اتریوم در واقع پلتفرمی متن باز مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است که به توسعه دهندگان امکان ساخت و گسترش برنامه های کاربردی غیرمتمرکز (Dapps) مانند قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) و دیگر برنامه های پیچیده مالی را می دهد. این برنامه‌ها تحت کنترل و نظارت هیچ سازمان و نهادی نخواهند بود و تراکنش‌ها و معاملات روی شبکه اتریوم به صورت کاملاً مستقل از بانک‌ها یا سایر نهادهای مالی انجام می‌شوند.

در واقع می شود اتریوم را به عنوان بیت کوینی در نظر گرفت که قابل برنامه نویسی است و توسعه دهندگان توسط آن می توانند با بکارگیری تکنولوژی بلاک چین برای ایجاد کسب و کار، تشکیلات دیجیتالی و … بدون نیاز به هیچ شخص ثالثی وارد عمل بشوند.

ایده اولیه این ارز دیجیتال در سال 2013 میلادی توسط جوانی 19 ساله به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) ارائه شد که اعتقاد داشت بهره گیری از تکنولوژی بلاک چین گام بعدی برای پیشرفت است و این تکنولوژی قدرت بالقوه ای دارد که می تواند امکاناتی را در اختیار افراد قرار دهد که آینده ارزهای دیجیتال را میسازد. پس از شکل گیری این ایده، در سال 2015 اتریوم برای اولین بار به دنیا معرفی شد.

توسعه دهندگان و شرکت ها می‌توانند بدون نیاز به ساخت بلاک چین جدید، با استفاده از شبکه اتریوم جهت نیازهای خود ارز دیجیتال مستقل بسازند که به آن‌ها توکن (Token) می‌گویند. در واقع توکن نوعی از ارز دیجیتال است که خود بلاک چین اختصاصی نداشته و از بلاک چین های دیگر مانند اتریوم استفاده می‌کند.

تا قبل از پیدایش اتریوم، برنامه‌نویسان بلاک چین برای ساخت ارز دیجیتال خود از ابتدا مجبور به ساخت یک بلاک چین جداگانه بودند اما امروزه بلاک چین اتریوم میزبان هزاران توکن است که اصطلاحاً به آنها ERC-20” می گویند.

کسانی که به شبکه اتریوم سرویس می‌دهند را گره (Node) می‌نامند. گره‌های شبکه یک نسخه کپی از تمامی تراکنش‌ها و تاریخچه قراردادهای هوشمند ذخیره می‌کنند. هر گونه تغییری در شبکه اتریوم، فقط در صورتی انجام می‌شود که تمامی گره‌ها در مورد آن اتفاق نظر داشته باشند. 

در حال حاضر بعد از بیت کوین، اتریوم دومین ارز دیجیتال با بیش ترین حجم سرمایه در گردش است. به عقیده بسیاری اتریوم در سال های آتی می تواند هم در زمینه ارزش سرمایه گذاری ها و هم تبدیل شدن به محبوب ترین ارز دیجیتال دنیا از بیت کوین پیشی بگیرد.

تفاوت بیت کوین و اتریوم (Bitcoin vs. Ethereum)

سوالی که از ابتدا ذهن بسیاری از افراد را درگیر می کند این است که آیا اتریوم مشابه بیت کوین است؟ می شود گفت هم بلی و هم خیر!

اتریوم همانند بیت کوین شبکه ای غیرمتمرکز مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است. با این وجود از لحاظ تکنیکی تفاوت عمده ای بین این دو وجود دارد. مهم ترین تفاوت بین این دو ارز دیجیتال، در واقع تفاوت در اهداف و توانایی های آنها است. بیت کوین در واقع تنها مبتنی بر یکی از کاربردهای خاص تکنولوژی بلاک چین است، شبکه ای همتا به همتا (peer to peer) که به کاربرانش امکان انجام خدمات پرداختی آنلاین با بیت کوین را می دهد. این در حالیست که تمرکز اصلی بلاک چین اتریوم بر اجرای کدهای برنامه نویسی شده برای ساخت هرگونه برنامه غیرمتمرکز است.

در بلاک چین اتریوم استخراج گران به جای استخراج بیت کوین، اتر (Ether) استخراج می کنند. توکنی که شبکه اتریوم را تقویت می کند.

این توکن علاوه بر اینکه امکان داد و ستد دارد، توسط توسعه دهندگان برنامه ها به منظور پرداخت هزینه تراکنش ها و خدمات روی شبکه اتریوم نیز استفاده می شود.

همچنین توکن دیگری به نام گس (Gas) وجود دارد که از آن برای پرداخت هزینه به استخراج گران در شبکه استفاده می شود. هر قرارداد هوشمند برای اجرا نیاز به مقداری مشخص از توکن Gas دارد تا نظر استخراج گران را جلب نموده و داخل بلاک چین قرار بگیرد.

تاریخچه اتریوم

سال 2011 – پسری 17 ساله با اصالت کانادایی روسی به نام ویتالیک بوترین از طریق پدرش با بیت کوین آشنا شد. پس از آن بوترین یکی از بنیانگذاران و نویسندگان اصلی مجله بیت کوین شد.

سال 2013 – بعد از ملاقات با توسعه دهندگان زیادی در سراسر دنیا که از اشتیاق خود برای برنامه نویسی روی تکنولوژی بلاک چین حرف می زدند، بوترین مقاله سفیدی (Whitepaper) منتشر کرد و برای اولین بار ایده اتریوم را در آن مطرح کرد.

سال 2014 – بوترین با دریافت کمک هزینه تحصیلی به مبلغ 100,000 دلار تمامی تمرکز خود را بر روی اتریوم گذاشت.

سال 2015 – شبکه اتریوم راه اندازی و منتشر شد.

سال 2017 – اتریوم به سرمایه در گردش 36 میلیارد دلاری دست یافت.

چه کسی اتریوم را اختراع کرد؟

همان طور که قبلا ذکر شد مخترع اصلی اتریوم فردی کانادایی – روسی به نام ویتالیک بوترین است.

تیم اصلی بنیانگذاران اتریوم در سال 2014 متشکل از ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، میهای الیسی (Mihai Alisie)،آنتونی دی لوریو (Anthony Di Iorio) و چار هاسکینسون (Charles Hoskinson) است.

با توجه به مقاله سفید منتشر شده برای اتریوم، طراحی این ارز دیجیتال سعی در پیروی از اصول زیر دارد:

  • سادگی
  • جهان شمول بودن
  • قابل تقسیم
  • عدم تبعیض
  • عدم سانسور
  • اتریوم چگونه کار می کند؟

  • برای ادامه ی آموزش به سیگنال مراجعه کنید

تحلیل تکنیکال صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر سکه طلای کیان

تحلیل تکنیکال قیمت آیوتا به همراه نمودار (16 مهر ماه 1398)

بررسی گزارش فعالیت وخاور (شهریور ماه 1398)

اتریوم ,چین ,بلاک ,ارز ,دیجیتال ,بیت ,بلاک چین ,ارز دیجیتال ,تکنولوژی بلاک ,بیت کوین ,شبکه اتریوم ,بوترین vitalik buterin ,ویتالیک بوترین vitalik

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سالن غذا فرهنگیان آنی‌لار دوشرگه‌سی کفپوش دور استخر هالووین مشاوره مالیاتی در تهران دخترماه 29drama فایلکده برتر ( برترین مرجع فایل های آموزشی ) فروش مواد اولیه غذایی و دارویی